Щорічно в травні в Україні відзначають Всесвітній день вишиванки.

Вишиванка – це не тільки елемент одягу та атрибут патріотичного кітчу – це дещо більше: святе, духовне – генетична пам’ять, у якій зашифрований особливий код нації. У цей день кожен охочий одягає вишиванку й виходить у ній на роботу, в університет, школу, садочок чи просто на прогулянку. Участь у відзначенні Дня вишиванки — це вираження своєї національної та громадянської позиції, освіченості та духовної свідомості.
18 травня і у ДНЗ “Шумське ПТУ”  яскраво відзначили це колоритне свято, підготувавши виставку старовинних вишиваних виробів від місцевих майстрів.Рушники та скатерки, сорочки та фартухи, виконані з любовʼю у кожному стібочку, за традиційними українськими канонами. 
А також завчасно підготовлена локація в українському стилі, де всі бажаючі мали змогу долучитися до святкування та зробити цікаві фото.

Остання прощальна зустріч зібрала на училищному подвір’ї цьогорічних випускників, учнів, батьків, колектив ДНЗ «Шумське ПТУ». З вітальним словом до присутніх звернувся директор закладу Федір Куц. Ведучі заходу Валерія Дідук та Іван Головатюк читали патріотичні рядки, неодноразово лунали слова «Слава Україні! Героям Слава!». Майстерно виконали пісні Ірина Волянюк, Юлія Зелінська. Вітальними словами зверталися до молоді їх […]

У всеукраїнському конкурсі мистецтв “РОДОВІД” номінації декоративно-прикладне мистецтво учениця І курсу Жанна Волошун отримала ГРАН – ПРІ, керівник Світлана Столярчук.

Ми на нашому сайті використовуємо файли cookie, якщо ви не згодні, щоб ми використовували даний тип файлів, ви повинні відповідним чином встановити налаштування вашого браузера (в такому випадку ми не гарантуємо коректної роботи сайту) або не використовувати наш веб-сайт

x